چاپ کتاب رفتار تغذیهای دانش آموزان دارای اضافه وزن
نام کامل اثر: کتاب رفتار تغذیهای دانش آموزان دارای اضافه وزن
مولف: زینب جلمبادانی
سال چاپ: ۱۳۹۸
نوبت چاپ: اول
قیمت: ۱۵۰۰۰۰ ریال
تعداد تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
برای سفارش ترجمه و چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش کلیک کنید
معرفی کتاب رفتار تغذیهای دانش آموزان دارای اضافه وزن
موسسه چاپ کتاب نارون دانش در سال جاری به چاپ کتاب رفتار تغذیهای دانش آموزان دارای اضافه وزن پرداخته است. در اینجا همکاران ما در چاپ کتاب نارون دانش مقدمه کتاب کتاب رفتار تغذیهای دانش آموزان دارای اضافه وزن را برای شما آماده نمودهاند که میتوانید قبل از تهیه این کتاب، آن را خوانده تا با محتوای آن آشنایی اولیه داشته باشید.
چاقی بیماري مزمنی است که عوارض ناشی از آن بسیاري ازدستگاه هاي بدن را درگیر میکند. عامل مشترك تمام افراد چاق، افزایش بیش از حد ذخایر چربی بدن است. این مشکل با تغییرات در سبک زندگی و الگو غذایی افراد و دریافت بالاي انرژي و پرخوري رابطه دارد. افزایش وزن و چاقی در جهان تا چندین سال قبل محدود به بزرگسالان بود، ولی در طی دو دههی اخیر گریبان گیر کودکان و نوجوانان نیز شده است. به طوري که در دو دههی گذشته میزان چاقی در کودکان بیشتر از دو برابر و شمار نوجوانان داراي اضافه وزن ۳ برابر شده است.
براساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)در سال ۲۱،۲۰۱۲ درصد از نوجوانان ۱۲ تا ۱۹ ساله آمریکایی مبتلا به چاقی بودند. این ارقام، زنگ خطر براي جوامعی است که در گذرتغذیه اي قرار دارند. وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران در سال ۱۳۹۳ اعلام کرد نزدیک به یک سوم کودکان ایرانی از افزایش وزن یا چاقی مفرط رنج میبرند. انجمن “تشخیص و درمان چاقی ایران” نیز اعلام کرده بود که ۳۰ درصد نوجوانان ایرانی با تعریف و معیارهای پزشکی چاق محسوب میشوند. وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران میگوید کاهش تحرک بدنی نوجوانان به دلیل ماشینی شدن زندگی، استفادهی فراوان از کربوهیدراتها در تغذیهی نوجوانان و مصرف غذاهای فوری و نشستن مداوم نوجوانان پای بازیهای کامپیوتری از مهمترین دلایلی است که چاقی در میان نوجوانان ایرانی را دامن زده است.
سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۹۸ درطرح پایش بیماریهای قلبی عروقی گزارش کرد که ایران یکی از هفت کشور با شیوع بالاي چاقی دوران کودکی و نوجوانی است و بر اصلاح عوامل مؤثر در چاقی تاکید مینماید. زیرا همانند سایر کشورهاي در حال توسعه، ایران نیز در حال گذر سریع تغذیهای و تغییر الگوي زندگی شهرنشینی است. کلیشادي و همکاران در مطالعهای بر روي ۲۱۱۱۱ کودك و نوجوان ۱۸-۶ ساله ۲۳ استان کشور، شیوع اضافه وزن و چاقی را به ترتیب ۸/۸ درصد و ۵/۴ درصد اعلام کردند. در تحقیقی در شهر سبزوار شيوع اضافه وزن و چا قي در ۶۵۰ نفر ازدانش آموزان سنین ۱۲-۱۴ ساله ۹/۸ درصد بود. مطالعات نشان دادهاند كه چاقي در نوجواني باخطر بالاي چاقي در بزرگسالي همراه است كه بخشي از اين اتفاق ممكن است ناشي از تداوم رفتارهاي ناسالم مربوط به سبك زندگي مانند رژيم غذايي نامناسب باشد. عوامل خطر متعددی مرتبط با شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان شناسایی شدهاند. مهمترین این عوامل عبارتند از: کمبود فعالیت بدنی، الگوهای غذایی ناسالم، مانند مصرف زیاد غذاهای آماده، مصرف نوشابههای گاز دار، استفاده طولانی مدت از تلویزیون و کامپیوتر و تأثیر محیط و وعدههای غذایی خانواده. در میان عوامل ذکر شده، رژیم غذایی ناسالم، بویژه میان وعدههای ناسام به عنوان عامل برجسته و غالب در چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان مطرح شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید