۷ رمز موفقیت در نگارش کتاب غیرداستانی را بشناسید
نگارش کتاب و چاپ کتاب داستانی و غیرداستانی و نخوه انجام آن همانند انجام بسیاری از مهارتهای دیگر است. فقط کافی است این عقیده را که موفقیت اتفاقی نیست قبول کنید؛ بعد از قبول این واقعیت به دنبال راه و چاره انجام موفقیت آمیز یک کار خواهید پرداخت و به احتمال بسیار زیادی کیفیت کارتان بالاتر خواهد رفت. چرا برخی از کتب دانشگاهی و یا سایر کتابهای غیرداستانی پرفروش میشوند؟ برای مثال، یک کتاب کمک آموزشی یا آموزشی میتواند در رقابت با تمامی کتابهای موجود در بازار رکورد فروش سال را بزند. همه این موفقیتها برحسب اتفاق و شانس نیست و اگر خوب بررسی کنید مشاهده خواهید کرد که فرآیندهای پیچیده و تاثیرگذاری در موفقیت آن به چشم میخورد. با مطالعه منابع مختلف، در اینجا با ارایه مطلبی با عنوان ۷ رمز موفقیت در نگارش کتاب غیرداستانی را بشناسید قصد آن داریم تا ریزهکاریهای موجود در نگارش کتابهای غیرداستانی موفقیت آمیز را برای شما بیان نماییم.
+ نگارش کتاب پر فروش و چند پیشنهاد عالی برای آن
+ تفاوت اثر گردآوری شده و اثر تالیفی
۷ رمز موفقیت در نگارش کتاب غیرداستانی را بشناسید
۱- مخاطبین خود رابشناسید. تمام مولفین کتاب میدانند که محصول تولید شده آنها نهایتاً باید نیازی از نیازهای مختلف خوانندگان خود را برآورده سازد. کتابهای داستانی و رمان و شعر کتابهایی هستند که فارغ از نیازهای مخاطبین خود احتمال فروش رفتن دارند زیرا افراد در هر سن و نیازی که باشند برخی رمانها و کتاب شعر را میخوانند. اما کتابهای غیر داستانی مخصوصاً کتابهای آموزشی اینگونه نیستند. برای مثال، اگر محتوای کتاب شما شامل اطلاعات عمومی باشد که به راحتی از طریق اینترنت به همه آنها بتوان دست یافت یا آن اطلاعات هم اکنون در بسیاری از فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی بازنشر میشوند هیچ جذابیتی برای خوانندگان نخواهند داشت. اما اگر مستقیماً برای رفع نیاز و نقص علمی و دانشگاهی کتابی نوشته شود که این نیاز در بستر جامعه معین و واضح است قطعاً کتاب موفقی خواهد بود.
۲- به تواناییهای خود تاکید کنید. ایده نگارش یک کتاب نباید حتماً در یک زمینه بسیار خاص و مختص به خودتان باشد. قطعاً افراد دیگری نیز وجود دارند که در آن حیطه و فیلد اقدام به نگارش کتاب کردهاند. کافی است شما تواناییهای خود را بشناسید و مفاهیم را قابل درکتر و به زبان خود و با استفاده از استعداد و توانایی خاص خود به گونهای مرقوم کنید که محتوای خاصی داشته باشد. این را نیز در نظر بگیرید که اگر در حیطهای کتابهای زیادی نوشته شده باشد، به این معنی است که آن حیطه، حیطه قوی و زندهای است و شک نکنید که اگر کتاب خوبی با فاکتورهایی که در بالا ذکر شد نگارش کنید، موفق خواهد بود.
۳- در درون کتاب از مثالهای واقعی استفاده کنید. برای خوانندهای که میخواهد کتابی را بخرد محتوای کتاب باید مرتبط به آنها باشد. شما با استفاده از مهارتهایی میتوانید این محتوا را بیشتر با آنها مرتبطتر سازید بدین شکل که فارغ از اینکه کتاب شما در چه حیطهای نوشته میشود از مثالهای زنده و واقعی، شخصیتهای واقعی و تجارب واقعی بنویسید. وقتی تجارب واقعی وجود داشته باشد معمولاً خوانندگان کتاب بیشتر احساس خواهند کرد که کتاب متناسب با آنها نگارش شده است.
۴- بیشتر از آنکه مینویسید، بخوانید. هرچقدر بتوانید مهارتهای نوشناری خود را قویتر سازید بهتر خواهید نوشت؛ این واقعیتی است که بسیاری از مولفان بزرگ و موفق همیشه به آن اذعان دارند. سعی کنید کتابهایی که در فیلدی که میخواهید کتاب نگارش کنید را بخوانید. شما بهتر از یک خواننده عادی سبک نگارش را درک میکنید و نقاط قوت و ضعف آن را تشخیص میدهید.
۵- به بازار کتاب حواستان باشد. شاید شما ایده نویدبخش و خوبی برای نوشتن داشته باشد اما اگر درباره آن کتابهایی نگارش شود و بیرون بیاید و اگر حیطه انتخابی شما نیز بسیار محدود باشد و خوانندگان نیز به این نتیجه رسیده باشند که علی رغم وجود کتابهای زیاد در این حوزه اما مطالب آنها کاملاً مشابه است و چیز جدیدی ارایه نمیشود، در این حالت مطمئن باشید که فروش کتاب شما با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. بهتر است به نظرات و دیدگاههای خوانندگان توجه کنید و بفهمید که شکایات انها در چه زمینهای است. اگر صرفاً کتابی بنویسید که پوشش دهنده نارضایتی خوانندگان باشد مطمئن باشید که کتاب شما موفق خواهد بود.
۶- درباره چیزهایی که نمیدانید کنجکاو باشید. بسیاری از کارشناسان خبره به نویسندگان توصیه میکنند که در آغاز کار نویسندگی سعی کنید درباره آنچه که میدانید بنویسید؛ در ادامه باید گفت نویسندگان موفق سعی میکنند درباره حیطههایی که مرتبط به خودشان هستند اما اطلاعات کافی در آن حیطهها ندارند نیز کنجکاوی کنند و سعی کنند درباره آنها نیز کتابی بنویسند. این کار باعث میشود که آثار شما همیشه پویا باشد و مرتبط به یک حیطه همیشگی و خاص نباشند. همچنین، به احتمال بسیار زیاد، کنجکاوی که در شما به وجود آمده احتمالاً در بسیاری از خوانندگان شما نیز به وجود آمده است.
۷- از ادبیات طنز استفاده کنید و تردیدی به خود راه ندهید. بدون شک، طنر و شوخی قویترین ابزار ارتباط با مخاطبین است. اگر درحال نگارش کتابی با یک موضوع خشک و آکادمیک نیز دارید سعی کنید از زبان طنز و شوخی نیز به هرشکلی که شده در آن استفاده کنید. طنز باعث میشود که استرس و فشار خواننده کاهش پیدا کند و حس خوشایندی در آنها برای ادامه و پیگیری آثار شما به وجود آید (بیشتر بخوانید: ده گام بسیار ساده و عملیاتی در نگارش کتاب).
دیدگاه خود را ثبت کنید