۱۰ راه بسیار ساده برای نگارش و چاپ کتاب
بسیاری از افرادی که تاکنون کتابی را نگارش و یا چاپ نکردهاند و هیچ تجربهای نیز در این حیطه ندارند اینچنین فکر میکنند که کار نگارش و چاپ کتاب امری بعید است و نیازمند تخصص و مهارت فراوانی است. بدون شک کار نویسندگی کاری علمی است اما این نکته را مد نظر قرار دهید که اکثر نویسندگان قبل از نوشتن اولین کتاب خود دوره یا مهارتهای خاصی را ندیدهاند و بر حسب ذوق و قریحه و تلاش و کوشش خود کتابی را نوشتهاند. در اینجا ۱۰ راه بسیار ساده برای نگارش و چاپ کتاب معرفی میگردد. این مراحل را خوب بخوانید و سعی کنید برای نگارش و چاپ اولین کتاب خود دقیقاً از این مراحل استفاده نمایید.
+ تفاوت اثر گردآوری شده و اثر تالیفی
۱۰ راه بسیار ساده برای نگارش و چاپ کتاب
۱- موضوعی را انتخاب کنید. این کار معمولاً سختترین مرحله کار است. برای مثال، میخواهیم کتابی غیر داستانی بنویسم. در این صورت خودکار را بردارید و شروع به نوشتن مهارتها، علایق، سرگرمیها، و هرچیز مهم و چالشبرانگیزی کنید که با آن مواجه شدهاید. بعد از اتمام این کار، برگردید و ۳ یا ۴ موضوعی که از نوشتن درباره آن لذت میبرید انتخاب کنید. همین که از بین موضوعات منتخب مرحله دوم یکی را انتخاب نمودید آن را به اجزای مختلف و یا زیر عنوانهای مختلف تقسیم کنید.
۲- نگارش کتاب را شروع کنید. از شما چنین انتظاری نمیرود که به عنوان نویسندهای حرفهای، کتاب خوبی را نگارش کنید. تنها انتظاری که وجود دارد این است که آنچه را که قصد دارید بنویسید به صورت موجز و مختصر، شفاف و به شکلی جذاب بنویسید. برای نوشتن بهتر است که وقت نگارش روزانه تعیین کنید. برای مثال، اگر در روز تنها ۵ دقیقه وقت نگارش دارید سعی کنید روی آن ۵ دقیقه متعهد باشید و اجازه ندهید هیچ چیز دیگری مزاحم این زمان باشد.
۳- کتاب خود را بعد از اتمام ویرایش کنید. دقیقاً زمان آموزش شما اگر قبلاً نویسندگی نکردهاید و یا دوره آموزشی نگذراندهاید زمانی است که ویرایشگری کتاب شما را میخواند و آن را ویرایش میکند. در این بازه زمانی شما موارد و مطالب بسیار زیادی را خواهید آموخت. بسیاری از افراد اصلاح املایی و صفحه آرایی را با ویرایش اشتباه میگیرند (انواع ویرایشگری ادبی در چاپ کتاب). بهترین توصیهای که به شما میتوانیم بکنیم این است که حتماً با یک ویرایشگر زبده در ارتباط باشید و سعی کنید مطالبی که مینویسید را ویرایش کند.
۴- درباره موضوع نهایی که روی جلد میآید تصمیم گیری کنید. انتخاب عنوان خوب برای کتاب در جذب خوانندگان بسیار موثر است. همچنین، اگر شما عنوان مبهمی را برای کتاب خود انتخاب کنید این احتمال وجود دارد که خوانندگان گمراه شوند و در نگاه اول دید دقیقی نسبت به کتاب شما نداشته باشند. در این صورت است که احتمال دارد رغبتی به خرید کتاب نداشته باشند. از یاد نبرید که بازار کتاب یک بازار رقابتی است و مولفان تمام سعی خود را میکنند که توجه اولیه مشتریان را به خود جلب کنند. بهترین روش آن است که سری به بازار کتاب بزنید و با انواع اسامی کتاب آشنا شوید.
۵- طراحی جلد کتاب. استفاده از عکسهایی که همه جا پیدا میشوند برای قرار دادن به عنوان جلد کتاب یک کار بسیار بسیار سطح پایینی است که کار شما را هرچند که قوی باشد تحت تاثیر خود قرار میدهد. پیشنهاد میکنیم که از یک طراح جلد استفاده کنید.
۶- کتاب را فورمت بندی کنید. احتمال دارد داخل کتاب شما جداول و یا نمودارها و یا تصاویری باشد و اینکه کتاب شما مشتمل بر یک فهرست مطالب باشد. فورمتبندی کتاب بدان مفهوم است که نوشتههایتان در قالبی منظم و دقیق و درست عرضه شود. کار با نرمافزارهایی مانند وورد برای همگان راحت نیست. اگر نمیتوانید با چنین نرمافزارهایی کار کنید پیشنهاد میدهیم که کار فورمتبندی کتاب را به یک فرد متخصص بسپارید.
۷- اخذ مجوزهای کتاب. شما میتوانید بعد از اتمام کار نگارش کتاب از طریق یک انتشارات قانونی، به اخذ مجوزهای لازم برای چاپ کتاب اقدام نمایید. هرچند خودتان نیز میتوانید برای اخذ مجوزهای لازم، اقدام کنید. این کار جهت ثبت حقوق مادی و معنوی شما نسبت به کتاب میباشد.
۸- چاپ کتاب. بعد از اخذ مجوزهای قانونی نوبت به چاپ کتاب میرسد و شما میتوانید از طریق یک انتشارات اقدام به صحافی و چاپ کتاب نمایید.
۹- کتابتان را قویتر کنید. وقتی شما رد فیلدهای خاصی کتاب مینویسید نمیتوانید محتوای آن را در چاپهای بعدی دستکاری کنید و یا تغییر دهید. کتابهای رمان و داستان از این نوع هستند. اما درباره کتابهای آموزشی و علمی شما براحتی میتوانید این تغییرات را در چاپهای بعدی انجام دهید. بعد از چاپ کتاب بهترین کار این است که از طریق شبکههای اجتماعی و اینترنت با مخاطبان خود در ارتباط باشید و بازخورد آنها را کسب کنید. بیگمان مطمئن باشید بهترین روش را برای آموزش انتخاب نمودهاید و در سریعترین زمان بهترین بازخوردها را از مخاطبین خود خواهید گرفت.
۱۰- نگارش کتاب بعدی خود را شروع کنید. در کتاب جدید، همین مراحل ۹ گانه را مجدداً طی نمایید. در کتاب دوم، اگر این مراحل نه گانه را خوب رعابت کرده باشید، تغییرات بسیار محسوسی را تجربه خواهید کرد که نشان از مجرب شدن شما در امر نگارش کتاب را خواهد داشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید