اصول طراحی صفحات اولیه کتاب
هنگام طراحی کتاب و در پروسه چاپ کتاب، نویسندگان کتاب و ناشران معمولاً تمام دقت و توجه خود را معطوف به بخش اصلی کتاب یعنی محتوای اصلی آن مینمایند و در بسیاری از مواقع دیده میشود که به صفحات اولیه توجه چندانی نمیکنند و این بخش کتاب عمدتاً بدون توجه میماند. از آنجایی که صفحات اولیه کتاب دومین بخش اثرگذار کتاب (بعد از جلد) برای خوانندگان کتاب است این الزام وجود دارد که نویسندگان و ناشران کتاب توجه بسیار اساسی برای آن نمایند. صفحات اولیه کتاب شامل عناصر و مواردی عمومی است که این عناصر با توجه به ماهیت کتابها گاهاً متفاوت میشود. در این مطلب سعی نمودهایم به رایجترین اصول طراحی صفحات اولیه کتاب اشاره نماییم (بیشتر بخوانیم: طراحی جلد کتاب ۸ توصیه مهم آن).
اصول طراحی صفحات اولیه کتاب
۱- نیم صفحه عنوان (Half Title Page). این صفحه میبایست صرفاً حاوی عنوان کتاب باشد و هیچ چیز دیگری در این صفحه ذکر نمیگردد.
۲- صفحه عنوان. صفحه عنوان در کتاب میتواند شامل عنوان کتاب، زیرعنوان، نام مولف، نام ویرایشگر، نام ناشر و اطلاعات مشابهی باشد که در صفحات دیگر درج نمیشود.
۳- صفحه کپی رایت. این صفحه که گاهاً صفحه کپی رایت نیز به آن اطلاق میگردد، شامل اطلاعات فنی و قانونی درباره کتاب است که خود حاوی هشدار کپی رایت، هشدار قانونی، اطلاعات انتشار، اطلاعات چاپ (چندمین چاپ) و شماره ISBN میشود.
۴- صفحه تقدیم. این صفحه مشخصاً زمانی آورده میشود که شما تصمیم بگیرید کتاب را به شخص یا به به موارد دیگری تقدیم کنید.
۵- فهرست مطالب. فهرست مطالب در همه کتابها ذکر نمیگردد. این بخش در کتابهای رمان میتواند به این صورت باشد که شماره هرکدام از قسمتهای رمان را جلوی آن بنویسد و یا در کتب دانشگاهی میتواند شامل معرفی صفحات هریک از فصول بعلاوه صفحههای هریک از زیرعنوانهای یک فصل باشد.
۶- مقدمه یا پیشگفتار. این بخش توسط مولف کتاب نوشته میشود و معمولاً در نزد بسیاری از خوانندگان طرفداران زیادی دارد. یقیناً نگارش یک مقدمه خوب میتواند ارزش و اهمیت کتاب را بالاتر ببرد و خواننده را ترغیب نماید تا کتاب را مطالعه کند.
۷- صفحه تقدیر و تشکر. این صفحه میتواند شامل نام افرادی باشد که مولف آنها را در به وجود آوردن این اثر یاری کردهاند. کمک آنها میتواند مالی، اخلاقی، ویرایشی و فنی بوده باشد.
سلام در صفحه معرفی
حتما باید تاریخ تولد نویسنده قید شود ؟