چاپ کتاب جریان شناسی شعر مشروطه
نام کامل اثر: جریان شناسی شعر مشروطه
مولف: منصوره راشدی
سال چاپ: ۱۳۹۸
نوبت چاپ: اول
قیمت: ۱۰۰۰۰۰ ریال
تعداد تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
برای سفارش ترجمه و چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش کلیک کنید
معرفی کتاب جریان شناسی شعر مشروطه
موسسه چاپ کتاب نارون دانش در سال جاری به چاپ کتاب جریان شناسی شعر مشروطه پرداخته است. در اینجا همکاران ما در چاپ کتاب نارون دانش مقدمه جریان شناسی شعر مشروطه را برای شما آماده نمودهاند که میتوانید قبل از تهیه این کتاب، آن را خوانده تا با محتوای آن آشنایی اولیه داشته باشید.
با امضای فرمان مشروطیت ایران در عهد مظفرالدین شاه دورهی تازهای از تجدید حیات ادبی ایران رقم خورد؛ دروهای که در تاریخ ادبیات ایران با نثر و شعری اجتماعی و سیاسی شناخته میشود و زبانی روزنامهای، مردمی و ساده. این زبان را سالها پیش از انقلاب مشروطه روشنفکران تازه فرنگ دیده برمبنای الگوی زبان مطبوعات در غرب کشف کردند و با وارد کردن آن به گفتمان اجتماعی و ادبی ایران تلاش کردند طبقهی گستردهتری از مردم را درگیر مسائل اجتماع خود کنند. به این ترتیب ادبیات را که تا پیش از آن به طبقهای از اشراف و مانند آن تعلق داشت به سطح کوچه و بازار کشانیدند تا با آگاهی بخشیدن به عوام و استقاده از نیروی تحول خواهی توده برمبنای آگاهی، بر سیر تحولات سیاسی و دستیابی به دموکراسی غربی اثر گذارند.
به این ترتیب با رواج رسانهی کاغذی در سطحی وسیع ادبیات نیز خودش را با زبان مطبوعات همراه کرد تا به آن راه یابد و بدین سان بتواند به جمع بیشتری از توده راه پیدا کند. این جرقه جنبشی را در نثر و شعر پدید آورد که امروز به عنوان «ادبیات مشروطه» میشناسیم. آن چه در جریان ادبی مشروطه با آن سر و کار داریم به دو گرایش اساسی نثر و شعر تقسیم میشود. در جریان نثر مشروطه افرادی چون زین العابدین مراغهای با کتاب «سیاحتنامهی ابراهیم بیک» و طالبوف با «کتاب احمد» و شبه رمانِ «مسالک المحسنین» پیشگامان این عرصه به شمار میآیند. نثر مشروطه همان جریانی است که پس از دهخدا به محمد علی جمالزاده و صادق هدایت میرسد و نخستین داستانهای امروزی زبان فارسی را رقم می زند. در جریان شعری البته ما با گرایشهای روشنتری روبرو هستیم که این کتاب تلاش دارد با تفسیر و تبیین آن به توصیف کاملی از جریان شعر مشروطه و سبکهای مختلف دست پیدا کند.
از آن جا که به جز تصحیح دیوانهای شاعران این دوره از شعر فارسی و نیز کتاب چهار شاعر آزادی از محمدعلی سپانلو –که آن نیز به شاعرانی از جمله ایرج نپرداخته است- پژوهش چندانی درباره سبک آنها صورت نگرفته است، نگارنده با دیدن جای خالی این مبحث تلاش کرده است تا کتاب مختصر و مفیدی در این باره بنویسد تا مورد استفاده دانشجویان و علاقه مندان این دوره از شعر پارسی قرار گیرد. در این راه تلاش شده تمام دیوانهای شعری مطرح این دوره خوانده شود و تحلیلهای موجود در مقالههای مربوط استفاده گردد. همچنین به سیاق دیگر پژوهشهای علمی، در این جا نیز نویسنده تشخیص داده است که در بخش اول مفهوم «جریان و جریان شناسی ادبی» را روشن کند و سپس و به جریان شناسی شعر مشروطه بپردازد. در پایان لازم است دکتر آرش آذرپناه را نیز سپاس گویم که در راه شناخت منابع و ویرایش کتاب نگارنده را بی نصیب از یاریهای خویش نگذاشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید