ابعاد حضور آمريکا در جنوب شرق آسیا
نام کامل اثر: ابعاد حضور آمريکا در جنوب شرق آسیا و تأثیر آن بر کنشگری منطقهای چین
نویسندگان: حسام خاتمی
سال چاپ: ۱۳۹۹
نوبت چاپ: اول
قیمت: ۵۰۰۰۰۰ ریال
تعداد تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
برای سفارش ترجمه و چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش کلیک کنید
معرفی کتاب ابعاد حضور آمريکا در جنوب شرق آسیا
موسسه چاپ کتاب نارون دانش در سال جاری به چاپ کتاب ابعاد حضور آمريکا در جنوب شرق آسیا پرداخته است. در اینجا همکاران ما در چاپ کتاب نارون دانش مقدمه کتاب ابعاد حضور آمريکا در جنوب شرق آسیا را برای شما آماده نمودهاند که میتوانید قبل از تهیه این کتاب، آن را خوانده تا با محتوای آن آشنایی اولیه داشته باشید.
ایالاتمتحده آمریکا همواره نگاه راهبردی نسبت به مسائل جنوب شرق آسیا داشته و این موضوع پس از جنگ سرد و بهویژه در یک دهه اخیر با سیاست چرخش به سمت آسیا اهمیت مضاعف پیدا کرده است؛ بهگونهای که بر اساس سند امنیت ملی آمریکا، فیلیپین و تایلند مهمترین همپیمانان این کشور باقی خواهند ماند و ویتنام، مالزی، اندونزی و سنگاپور شرکای اقتصادی و امنیتی در حال رشد ایالاتمتحده آمریکا به شمار میروند. اتحادیه آسهآن و سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا-پاسیفیک در میانۀ معماری منطقهای هند و اقیانوسیه باقی میمانند. در بخش نظامی و امنیتی این سند نیز به ارتقاء اجرای قانون، همکاریهای اطلاعاتی و دفاعی با شرکای جنوب شرق آسیا بهمنظور پرداختن به تهدیدات در حال رشد تروریستی اشاره شده است. درواقع، سیاست دولت اوباما در آسیا ـ اقیانوس آرام مبتنی بر متوازنسازی قدرت بازیگران منطقهای از طریق ایجاد، تقویت و گسترش پیمانهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی با بازیگران همپیمان خود در این منطقه بوده است.
به نظر میرسد روند و شدت این رویکرد، یعنی تلاش برای ایجاد یک معماری سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه جنوب شرق آسیا در سالهای آینده حتی افزایش پیدا کند. باوجوداین، باید تصریح کرد که منطقه جنوب شرق آسیا طی سالیان گذشته اهمیتی مضاعف برای آمریکا پیدا کرده است؛ بهگونهای که باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری خود، از طریق تلاش برای گسترش روابط با کشورهای این منطقه ازجمله برمه، ویتنام، فیلیپین و برقراری پیمانهای استراتژیک با برخی از کشورها نظیر اندونزی درصدد شکل دادن به یک نظم امنیتی جدید برآمد. نظم جدید، مبتنی بر منافع و اهداف مشترک، توسعه همکاریهای مشترک در زمینههای اقتصادی، سیاسی و امنیتی، کمک به توسعه کشورهای هدف و مقابله دستهجمعی در برابر چالشهای مشترک در منطقه بوده است. بخشی از اهداف این نظم جدید شامل تغییر رفتار و یا مهار چین از طریق درگیرسازی آن در حوزه پیرامون، کنترل بر بازار تجاری و اقتصاد نوظهور منطقه و تقویت موقعیت آمریکا در حمل و نقل دریایی جنوب شرق آسیا است. البته نگاه به مواضع ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا نیز نشان میدهد که حساسیتها نسبت به مسائل منطقه جنوب شرق آسیا و البته رفتار چین، به شکل بسیار جدیتری مطرح است. دونالد ترامپ ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد تغییر در مناسبات تجاری آمریکا و چین، از اهمیت تلاش برای ایجاد یک «تجارت آزاد عادلانه» صحبت میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید