چاپ کتاب اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی
نام کامل اثر: اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی (بر اساس دروس مصوب برنامه کارشناسی اتاق عمل)
نویسندگان: راضیه غفوری (عضو هیات علمی. گروه اتاق عمل و هوشبری دانشگاه شهید بهشتی)، زهرا آراسته
سال چاپ: ۱۳۹۹
نوبت چاپ: اول
قیمت: ۱۲۰۰۰۰ ریال
تعداد تیراژ: ۱۰۰۰ نسخه
برای سفارش ترجمه و چاپ کتاب در انتشارات نارون دانش کلیک کنید
معرفی کتاب اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی
موسسه چاپ کتاب نارون دانش در سال جاری به چاپ کتاب اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی پرداخته است. در اینجا همکاران ما در چاپ کتاب نارون دانش مقدمه کتاب اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی را برای شما آماده نمودهاند که میتوانید قبل از تهیه این کتاب، آن را خوانده تا با محتوای آن آشنایی اولیه داشته باشید.
روشهای استريليزاسيون جهت پيشگيري از عفونت در بيماران مورد استفاده قرار ميگيرد. استریل کردن ابزار و لوازم جراحی و مراقبتی بیمار در بیمارستان بدون شک از اهمیت بسزائي بر خوردار است. استريل کردن به معني از بين بردن تمام موجودات زنده است و عملي اجتناب ناپذيز جهت انجام اعمال جراحي و اقدامات تشخيصي و درماني تهاجمي در شرايطي کاملاً” بهداشتي و عاري از هر گونه ميکروب حتی اسپور است. در آموزش تکنیکهای آسپتیک تاکید میشود که لوازم یا استريل است يا غیراستريل . اين بدان معناست که استريليزاسيون امري مطلق است يعني وسیلهای تقریباً” استريل در حيطه استريليزاسيون مفهومي ندارد. تقریباً در تمام بیمارستانها قسمتی جهت استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکي در نظر گرفته شدهاند. اين بخش از بيمارستان تحت عنوان واحد استريليزاسيون مرکزي يا CSR و يا CSSD شناخته میشود. اين واحد را اگر نتوان قلب بيمارستان ناميد بي شک میتوان آنرا به عنوان شاهرگ حياتي کليه فعاليتهاي و خدمات بيمارستان در نظر گرفت. عملکرد نادرست اين بخش فعاليت اتاق عمل را ناكام خواهد نمود CSSD. يا مركز استريل مكاني است كه كليه وسايل مورد لزوم بخشها و اتاق عمل بيمارستان در آنجا ضدعفوني، استريل و انبار میگردند.
به منظور انجام فرایند استریلیزاسیون، ابزار و مكانيسمهاي مختلفي جهت انجام اين پروسه ابداع شده كه شامل استفاده از حرارت مرطوب (اتوكلاو)، حرارت خشك (اون يا فور)، اشعه ماوراء بنفش (UV) و مواد و تركيبات شيميايي (گاز اتيلن اكسايد و بخار فرمالدهيد) و … است. امروزه با توجه به پيشرفت تكنولوژي و ظهور ابزار و وسايل جديد مانند: آرتروسكوپها، لاپاروسكوپها، آندوسكوپهاي سخت، فيبرهاي نوري و…، نياز به استريليزاسيون در درجه حرارت و رطوبت پايين روز به روز در حال افزايش است. براي استريل كردن ابزار پزشكي حساس به حرارت نيل به اهدافي مانند لزوم انجام استريليزاسيون در درجه حرارت پايين، عملكرد ايمن و بيخطر، سيكل زماني كوتاه، اثربخشي بالا، عدم ايجاد خطر براي محيط زيست و همچنين قابليت بسته بندي و نگهداري وسايل استريل براي مدت زمان مناسب الزامي است.
دیدگاه خود را ثبت کنید